“CRM Hugger is een volwassen, flexibel product.”

Microsoft Dynamics 365 bij IIR

Je zou er toch slapeloze nachten van krijgen? Ben je na een half jaar net zover dat het nieuwe Microsoft Dynamics 365 met pijn en moeite stabiel werkt met Exact Online, wil marketing de diepte in met Dynamics. “Natuurlijk,” dacht Raimon den Boef, databasemanager bij IIR, “maar niet met de oude leverancier en alleen als Exact Online 100% betrouwbaar blijft draaien.” Op zoek, dus, naar een expert die dat kan.

Exact Online

Bij de keuze van een nieuwe Dynamics-partner was een van de belangrijkste eisen dan ook aantoonbare kennis van en ervaring met Exact Online in relatie tot Microsoft Dynamics 365. Raimon den Boef: “Een nieuwe partner kon het oude maatwerk niet langer gebruiken. Cayentis gaf aan een eigen oplossing te hebben, CRM Hugger, een dynamische koppeling tussen Dynamics 365 en Exact Online. CRM Hugger legt een echte koppeling en schakelt heen en weer. Dat klonk veel beter dan de datadump die we tot dan toe hadden.”

“We hebben een reusachtige stap gemaakt met Dynamics, inclusief de koppelingen naar Exact en de website.”

Exact Online koppeling echte winst

Hoe gaat het nu met Dynamics 365 en Exact Online bij IIR? “De koppeling met CRM Hugger is echt winst”, concludeert Raimon den Boef. “We hebben veel meer grip op wat er tussen de systemen gebeurt. We kunnen ook meer data uitwisselen dan vroeger, zoals factuurnummers die nu vanuit Exact worden teruggeschreven naar Dynamics. Dat is handig voor debiteurenbeheer dat nu volledig vanuit Dynamics kan gebeuren, zonder dat Exact nog geraadpleegd hoeft te worden.”

 

Controller in projectgroep

“Jullie kunnen met Dynamics 365 doen wat je wilt, maar alles wat vanuit dat systeem naar Exact gaat moet 100% kloppen.” Dat zei de externe accountant – later de interne controller – over een nieuwe partner voor Dynamics 365. Goed idee dus om deze professional vanuit zijn kennis van Exact te betrekken bij de implementatie, inclusief het testen van CRM Hugger. Hij kwam tot de conclusie dat de Hugger ‘technisch goed in elkaar zat; echt een stap vooruit’. Dat gaf extra vertrouwen en sterkte IIR in zijn keuze voor Cayentis en CRM Hugger.

Raimon den Boef, databasemanager bij IIR

Reusachtige stap

Samenvattend zegt Raimon den Boef: “In het verleden hadden we veel extra, handmatig werk in de koppeling tussen Dynamics 365 en Exact Online. Dat heeft veel uren en frustratie gekost. Ik lag er zelfs wakker van. Het ondermijnde ook het vertrouwen van het management. Nu is er weer rust in de organisatie. De crm-trauma’s die er waren zijn volledig van de baan.”

Meer weten over IIR en Dynamics 365?

Wil je meer weten over hoe CRMHugger IIR ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden met Microsoft Dynamics en de CRMHugger Exact Online Integratie App? Laat dan je e-mailadres achter, dan sturen we de uitgebreide case direct naar je op.